Tudományos Fantasztikum

Címkefelhő

2017 (1) 50 árnyalat (1) Accounting (1) adventuregames.hu (1) Alien (1) Apes (1) aquaman (1) Area 51 (1) Arrow (1) Atlantis (1) Audi (1) batman (1) bdsm (1) Bellum Atlantis (1) Bioshock (1) blade runner (1) Blade Runner 2049 (1) Bound (1) Cartman (1) Castlevania (1) CGI (1) Christopher Reeve (1) Crisis (1) Cristopher Nolan (1) crossover (1) CW (1) Cyberpunk (1) cyberpunk (1) Cyrsis (1) Daft Punk (1) dance (1) DC (1) Deadalic (1) Death Stranding (1) Deponia (1) Désiré (1) dreams (1) Earth-X (1) echolokáció (1) edge of tomorrow (1) Edith Finch (1) Egyiptom (1) egzotikus sziget (1) Elysium (1) erotika (1) Far Cry (1) fekete-fehér (1) Fénymotor (1) Final Fantasy (1) Final Fantasy 15 (1) Final Fantasy XV (1) flash (1) Flash (1) Flex (1) FPS (1) Fractured but Whole (1) Game Awards (1) Godzilla (1) Guillermo del Toro (1) Harrison Ford (1) Hellboy (1) Hétköznapi Vámpírok (1) Hideo Kojima (2) holnap határa (1) horror (2) igazság ligája (1) James Dashner (1) Jeff Bridges (1) Jodie Foster (1) justice league (1) kalandjáték (1) karácsony (1) Kate Walker (1) Kevin Spacey (1) kiberpunk (1) Kingsglaive (1) Kojima (1) last frontier (1) Legends (1) Leslie L. Lawrence (1) Lucasarts (1) Luna (1) Majmok bolyhója (1) Marvel (1) Matt Damon (1) Men of Steel (1) Metal Gear Solid (3) Metro (1) Metro 2033 (1) MGS (1) Microids (1) Mijazaki Hajao (1) Moszkva (1) narratíva (1) Neuromancer (1) New Kid (1) nextgen (1) Nyx (1) Olivia Wilde (1) ouya (1) Pac man (1) Pc (1) Perception (1) Philip K. Dick (1) Planet (1) Playstation 3 (1) poind and click (1) posztapokaliptikus (1) ps4 (1) Ps4 (2) Psycho Mantis (2) Ps Plus (1) QTE (1) Ragnarök (1) rák (1) RAM (1) Ready Player One (1) Riddick (1) Róma (1) RPG (1) Ryan Gosling (1) S-RPG (1) Santa Monica (1) Sierra (1) Solid Snake (3) Sony (1) South Park (1) Square (1) Square-Enix (1) Stargate (1) star wars (1) Supergirl (1) Superman (1) superman (1) Superman Returns (1) Super Mario (1) Switch (1) Syberia 3 (1) Szárnyas Fejvadász (1) T.R. Salty (1) telltale (1) természetfeletti (1) TGA (1) The Ralm (1) Thor (1) Time (1) Tron (1) Tron Legacy (1) Twilight (1) Ubisoft (1) UFO (1) Űrgammák (1) Útvesztő (1) vámpírok (1) Vándorló Palota (1) videojáték (1) Waititi (1) Witchfire (1) wonder woman (1) X-men (1) X360 (1) Zack Snyder (1) Címkefelhő

Kövess minket a Facebookon

Társoldalak

A vak lány és a szellemek

2017.12.20. 11:37 TrishtanAG

maxresdefault.jpg

A Bioshock-sorozaton dolgozó művészek horror-kaland-játéka eredetileg tavasszal jelent meg, de olyan sok sebből vérzett, hogy kénytelenek voltak kiadni nemrégiben egy Remastered változatot, ami megpróbálja gatyába rázni az alkotást. Nézzük meg, hogy sikerült-e.

Szólj hozzá!

Címkék: horror Ps4 Bioshock Switch echolokáció Perception

2017 legjobb története

2017.12.12. 12:20 TrishtanAG

what-remains-of-edith-finch_4.jpg

Pár napja kiosztották a Game Awards idei díjait, ahol a Legjobb narratíva kategóriában egy nem túl mainstream kalandjáték, a What Remains of Edith Finch lett a nyertes (nem volt könnyű dolga, a Nier: Automatát és a Hellblade-et kellett legyűrnie). Nem ok nélkül. A groteszk és igen különleges történetet mesélő játék tényleg még soha máshol nem látott módon adja elő a mondanivalóját.

Szólj hozzá!

Címkék: horror 2017 kalandjáték narratíva Time Game Awards Edith Finch

Traileren Kojima legújabb látomása, a poszt-apokaliptikus túlélőtúra új fejezete és egy fotórealisztikus játék is

2017.12.08. 14:59 TrishtanAG

deatstranding.jpg

Hajnalban megtartották az idei The Game Awardsot, ahol egyrészt jól odaítéltek egy halom díjat egy csomó játéknak, másrészt kaptunk pár érdekes trailert is.

Szólj hozzá!

Címkék: dreams Pc Metro Ps4 Death Stranding TGA Kojima Accounting Witchfire

Nézünk, mint a moziban

2017.12.07. 10:24 TrishtanAG

planetoftheapeslf_01.jpg

Annak ellenére, hogy a Majmok bolygója franchise egészen szépen felfutott az utóbbi évek filmjeinek köszönhetően, videojáték adaptációt egészen a 2001-es, a klasszikus filmekhez kapcsolódó Planet of the Apes-játék óta nem kaptunk. Egészen mostanáig, ugyanis az idei mozifilmmel párhuzamosan készült (bár a megjelenése kissé csúszott hozzá képest) a Planet of the Apes: Last Frontier, ami a mostani „majom-univerzumban” játszódó alkotás. Direkte nem írok játékot, ugyanis nem az. Részletek lentebb.

Szólj hozzá!

Címkék: telltale ps4 Planet Apes Majmok bolyhója last frontier QTE

Nácik, szuperhősök és egy kis kötelező nyáladzás

2017.12.04. 14:35 TrishtanAG

crisislogo.jpg

A DC a mozivásznon eléggé felemás sikerrel tudta összehozni mindenki kedvenc szuperhőseit, ezért is érdekes látni, hogy a TV-s szcénában ügyködő másodvonalbeli hőseinek negyedik nagy közös kalandja milyenre sikeredett.

Szólj hozzá!

Címkék: crossover Flash DC Arrow Supergirl Legends CW Earth-X Crisis

LSD-vel átitatott álomutazás

2017.11.30. 10:31 TrishtanAG

bound_logo.jpg

A Santa Monica stúdió gondozásában megjelent Journey által nyújtott életérzést már több alkotás is megpróbálta leutánozni, vagy akár felülmúlni, de talán egyiknek se sikerült ez a kitűzött a cél. A szintén ezen kiadó felügyelete alatt, de egy kis lengyel csapatnál készült, tavaly megjelent Bound is megkísérelte a lehetetlent. Mivel ezen alkotás az egyik ingyenesen letölthető játék novemberben a PS Plus tagok számára, nézzük meg, hogyan vette az akadályt.

Szólj hozzá!

Címkék: dance Santa Monica Bound Ps Plus

Az igazság legalja

2017.11.27. 11:56 TrishtanAG

 justice_logo.jpg

Nem fogtok szeretni, de azt kell mondanom, hogy az Igazság Ligája nem jó film. Ami még problémásabbá teszi a megítélését, az az, hogy nem is rossz film. Egyszerűen olyan sótlanra és szürkére sikeredett szegény, hogy nem elég gyengus ahhoz, hogy a következő két oldalban savat köpködhessek rá, de nem lett annyira szórakoztató sem, hogy az erényeit hosszan tudjam ecsetelni. Igazán hálátlan feladat lesz elemezni :).

Szólj hozzá!

Címkék: flash superman batman justice league wonder woman igazság ligája aquaman

Kate Walker újra próbálja

2017.11.21. 10:56 TrishtanAG

syberia3.jpg

Amikor több évnyi felfűtött várakozás után végre idén tavasszal megjelent Kate Walker legújabb kalandja, erősen lehűtődtek a kedélyek, olyannyira bugos volt szerencsétlen játék. Folyamatos fagyásokkal, brutális gépigénnyel, beragadó kamerakezeléssel, égnek álló arcszőrzettel, és még sok más kisebb-nagyobb problémával kellett megküzdeniük azoknak, akik szerették volna megtudni, mi lett a Syberia fagyos vidékein újabb kalamajkába keveredő ügyvédnő sorsa. A Microids is érezhette, hogy nem szép dolog a régi rajongók idegeire menni, ezért nemrégiben megjelentették a Syberia 3 Complete Journey-t, ami az eddigi összes hibajavítás mellett egy új, Oscarra, az érző automatára fókuszáló történettel rendelkező rövidke DLC-t is tartalmaz. Nézzük, érdemes-e beszerezni ezt az új kiadást.

Szólj hozzá!

Címkék: adventuregames.hu Syberia 3 Microids Kate Walker

Egy igazán jó thortúra

2017.11.09. 09:52 TrishtanAG

thorlogo.jpg

Meg kell vallanom, a jó 9 éve zajló marveles univerzum építősdibe tartozó filmalkotások nem igazán képezik a szívem csücskét. Jó, némi kalóriabomba meg magas-cukortartalmú ital mellett le lehet fárasztani az agyat az Amerika Kapitány bármelyik részével (kivéve talán a Polgárháborút, azt nézve mindvégig úgy éreztem magam, mintha a fogamat húznák), vagy a Bosszúállókkal, de soha nem voltam képes egynél többször bármelyik filmet megtekinteni. A nagyközönség természetesen a legelső Iron-Man óta zabálja ezeket a patikamérlegen kimért, gondos matematikai képletekkel generált film-remekeket, minek köszönhetően mára senki se vár semmi meglepőt a hatalmasra duzzadt franchise milliomodik részének moziba kerülésekor. Ezért is volt teljesen váratlan, hogy az erősen unalomba fulladó királydrámás első Thor, meg a ki tudja miről szóló második rész után a harmadikat az a nem éppen középszerű hollywoodi figurának tűnő Taika Waititi rendezte, aki leginkább a Hétköznapi vámpírok című, egyesek szerint zseniális, mások szerint nagyon szörnyű szatíráról nevezetes. Nézzük, mit sikerült összehoznia az amerikai blockbuster mánia és a sajátos új-zélandi látásmód határán egyensúlyozva.

3 komment

Címkék: Marvel Thor Ragnarök Waititi Hétköznapi Vámpírok

Csak a puki ad erőt és mindent lebíró akaratot

2017.10.30. 10:24 TrishtanAG

soutpark_logo.jpg

Vicces, de alig indult el a South Park a ’90-es évek második felében, olyannyira a popkultúra részévé vált, hogy rögtön el is készült a videójáték-adaptációja az Acclaim és a magyar Appalloosa gondozásában, ami az alpári humora ellenére meg is bukott szörnyen gyorsan az igénytelen kivitelezésnek köszönhetően; ahogyan az azt követő pár próbálkozás is. Egészen 2014-ig kellett a polgárpukkasztó sorozat rajongóinak várniuk, hogy kedvencüket a nekik méltó minőségű feldolgozásként láthassák viszont a monitorokon. Az Obsidian által készített Stick of Truth bár nem volt maga a tökély, de igen szórakoztatóra sikeredett (és South Park-hű beteg poénokkal operált), ezért mindenki nagyon várta, hogy a folytatása immáron teljes mértékben az Ubisoft berkeiben összekalapálva, mennyire lesz képes tartani a színvonalat. Főleg, hogy most a fejlesztés minden apró pillanatát a sorozat két megalkotója felügyelte. Lejjebb minden kiderül.

Szólj hozzá!

Címkék: South Park RPG Ubisoft Cartman Fractured but Whole S-RPG New Kid